Írta: Pénzügyi tanácsadó

Durván estek a hozamok

Közel egy százalékot esett eddig idén a pénzpiaci alapok éves hozama, a rövid kötvényalapoknál ennél is nagyobb a csökkenés. Nagyot csalódhatnak, akik bankbetét helyett ide teszik a pénzüket. Az akciós bankbetét ugyanis jobban hozott az elmúlt egy évben. Magas hozam már csak nagy kockázat mellett képzelhető el.

Egy évvel ezelőtt még 5-6 százalékos akciós kamatot is kaphatott lekötött betétjére a megtakarító, a jobban teljesítő legnagyobb pénzpiaci alapok viszont mindössze 3-4 százalékot hoztak. (A befektetési alapok legfrissebb hozamát itt találja.) A rövid távra lekötött bankbetét alternatívájaként is számon tartott befektetések 12 havi hozama tavaly év végén még 4-4,8 százalékon állt, a csökkenés két hónap alatt közel egy százalék. A jelenlegi akciós kamatok (a betéti kamatokat itt kalkulálhatja) egy évre legfeljebb 3 százalék körül szóródnak, de a többség 2 százaléknál nem ajánl többet. Ez pedig azt jelenti, hogy ha nem változnak a pénzpiaci folyamatok (azaz ha nem indul el a kamatemelés) talán 1,5 százalékos hozam várható a következő egy évre a pénzpiaci alapoktól.

Szólj hozzá!

Címkék: hitel kölcsön kereskedelem nyereség bevétel hitelkártya jövedelem készpénz megtakarítás nyugdíjbiztosítás THM

A bejegyzés trackback címe:

https://bank-es-biztosito.blog.hu/api/trackback/id/tr145851652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása