Írta: Pénzügyi tanácsadó

Így gazdálkodtak nyugdíjjárulékainkból

Rokkantsági ellátásokra valamivel kevesebbet, öregségi nyugdíjra kicsit többet költött tavaly az előirányzatnál az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság (ONYF).

A Nyugdíj-biztosítási Alap tavalyi bevételei jócskán, csaknem 6 százalékkal meghaladták a módosított előirányzatot, míg a kiadások mindössze 0,2 százalékkal múlták felül azt – derül ki az Országos Nyugdíj-biztosítási Főigazgatóság legfrissebb adataiból.

nyugdij-biztositas-nyugdijbiztositas-2.jpg



11 százalékot meghaladóan túlteljesültek a szociális hozzájárulási adóból származó bevételek, s ez önmagában 210 milliárd forinttal duzzasztotta a 3016 milliárd forintos kasszát. Ennek köszönhetően a központi költségvetés az előirányzat mindössze negyedével (mintegy 25 milliárd forinttal) pótolta ki az alapot. Egyéni nyugdíjjárulékból az előirányzatnál 0,8 százalékkal több folyt be.

A Nyugdíj-biztosítási Alap kiadásai nagyjából az előirányzat körül alakultak; öregségi nyugdíjakra 0,7 százalékkal többet, rokkantsági nyugdíjként megállapított átsorolt ellátásokra 0,6 százalékkal, hozzátartozói ellátásokra pedig 2,8 százalékkal kevesebbet költött a biztosító.

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás hitel nyugdíj befektetés kölcsön nyereség biztosítás jövedelem készpénz nyugdíjbiztosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://bank-es-biztosito.blog.hu/api/trackback/id/tr105834995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása