Írta: Pénzügyi tanácsadó

Nyugdíjpénz: újabb trendforduló?

Gőzerővel folyik az érintettek rábeszélése, hogy idősebb korukról nyugdíjbiztosítással gondoskodjanak. Még a pénztári tagokat is váltásra igyekeznek rábeszélni a közvetítők, akik akár húszszoros jutalékot is kaphatnak ezért. A legfrissebb jegybanki adatok szerint egyébként a nyugdíjpénztárak mellett már az egészségpénztári tagok száma is csökkent.

Az egészségpénztári szektor fennállása óta először 2013-ban csökkent a tagok száma. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint majdnem nyolcezer taggal tartottak nyilván kevesebbet a kasszák a 2012 véginél. A számokat szépíti, hogy tavaly a harmadik negyedévben 6,8 ezer fővel tudtak gyarapodni a pénztárak, ami azonban információink szerint elsősorban ügynöki aktivizálódásnak köszönhető. Az idén azonban a közvetítők biztosan más üzleti terepet találnak. Egyre jobban beindulhat az egészségbiztosítások értékesítése, de a nyugdíjbiztosításokra is mind több megtakarítót sikerülhet rábeszélni.

Szólj hozzá!

Címkék: vásárlás nyugdíj befektetés bevétel hitelkártya jövedelem készpénz megtakarítás nyugdíjbiztosítás

A bejegyzés trackback címe:

https://bank-es-biztosito.blog.hu/api/trackback/id/tr265835007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása