Írta: Pénzügyi tanácsadó

Nem döntött az alkotmánybíróság a devizahitelekről!

Az Alkotmánybíróság (Ab) keddi teljes ülésén tárgyalta a kormány devizahiteles indítványát, de egyelőre nem született a határozat, mondta Bitskey Botond. Az Ab főtitkára szerint a testület folyamatosan dolgozik az indítványban felvetett alkotmányjogi problémák megoldásán, ám a döntés időpontja egyelőre bizonytalan. A kormány tavaly november végi beadványa alapján arról hozhatnak döntést, hogy alkotmányba ütköznek-e a devizahitel-szerződések, illetve, hogy lehet-e utólag olyan jogszabályt hozni, amely módosítja a bankok és ügyfeleik között létrejött szerződéseket.

nyugdijbiztositas-hitel-befektetes.jpg

A devizahitelekkel kapcsolatos indítványról az Ab január végén már tárgyalt. Bitskey szerint egy ügyben akkor születhet határozat, amikor az előadóbíró által készített tervezet alapján az alkotmánybírák többségi véleményt alakítanak ki. Ehhez gyakran több ülésre van szükség.

A Kúria polgári kollégiuma december 16-án jogegységi határozatban mondta ki, hogy a devizahiteles szerződések nem tekinthetők semmisnek csupán az adóst terhelő árfolyamkockázat miatt.

Szólj hozzá!

Címkék: bank hitel kölcsön hitelkártya devizahitel jelzálog hitel THM

A bejegyzés trackback címe:

https://bank-es-biztosito.blog.hu/api/trackback/id/tr385819325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása